Thursday 21 June 2007

Ibland kan det vara en tillgang att vara horselskadad

Uppvuxen i Pitea besoker jag nagon gang i veckan lokaltidningen Pitea-Tidningens hemsida. PT ar en socialistisk (mark val att jag inte anvander ordet 'socialdemokratisk') tidning, vilket jag skulle kunna ga in pa mer i detalj men jag undviker det har. Samtidigt som jag sakerligen skulle fa en hel del ryggdunkningar for att spy galla pa tidningens politska redaktorers och debattorers tillkortakommanden vad galler vidsynthet, unviker jag detta eftersom jag samtidigt riskerar att gora mig ovan med nagra personer i min vankrets som jag alskar hogt och djupt!

Nu till saken. Under fliken 'Familjenytt' uppenbarar sig allt som oftast lustiga notiser. Ta bara detta fantastiska exempel med den underbara rubriken "Hörselskadade på sommarresa". Ett gang horselskadade har alltsa akt till Storforsen och Jokkmokk med buss. I artikeln kan man lasa att nagon har last en dikt, man har unisont sjungit en sommarpsalm, och under hemresan underholl tva personer resenarerna med ett samiskt livsode samt episoder och historier fran Pitebygden. Ar det bara jag, eller finns det nagon annan dar ute som ocksa blir full i skratt? Jag kan bara saga att om jag sjalv hade varit med pa den resan, sa onskar jag innerligt att jag ocksa hade varit horselskadad! Tank vad skont att kunna stanga av horapparaten, ostort njuta av vyn over Storforsen och sedan i bussen hem luta sig tillbaka i satet och sova en eftermiddagslur i lugn och ro!!!

Mycket ska man hora innan oronen trillar av.

2 comments:

Niklas said...

Ah, snajsigt! Kul att se att du också börjar falla för alla såna här nymodigheter. Kameramobil kan man ju vara utan, men iPod... Ytterst tveksamt, men då är ju kanske inte jag rätt person att uttala mig.

Hur som helst, välkommen ut i cyberspace!

Klara said...

Apropå något helt annat så började jag nästan skratta högt i mitt kontorslandskap när jag såg att du kallar dig Britten. Så himla bra!!!

Jag är förresten superbrun nu efter en het midsommar uppe i Umeå. Hur härligt som helst! Men nu, tilbaka till arbetet i några veckor till :)